
Leipomomme syntyjuuret
Leipomo Juuren tarina alkoi vuonna 2018. Kokenut leipurimestari Samuli Honkanen päätti toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja avata oman myymäläleipomonsa K-Citymarket Riihimäelle. Leipomon suosio yllätti täysin!

LEIPOMO JUURI syntyi yksinkertaisesta ajatuksesta: leivän tulisi maistua elämältä – aidolta, tuoreelta ja käsin tehdyltä. Leipurimestarimme Samuli sai sai tärkeää oppia jo pikkupoikana äidin kanssa leipiä ja nisu-ukkoja leipoessaan. Tarvitaan kärsivällisyyttä ja aikaa. Taikinan on kehityttävä omaan tahtiinsa. Kiirehtiminen ei auta. Käsillä tekemisen ilo vei miehen peruskoulusta leipurikouluun ja sieltä myymäläleipomoihin, joissa vierähti yli 20 vuotta. Kunnes unelma omasta leipomosta alkoi itää.
TOIMINTAA OHJAAVIA periaatteita Leipomo Juurella oli alusta alkaen muutama. Ensinnäkin, kaikki leipä, vaaleakin, leivotaan taikinajuureen. Juuren käyttö vaatii hieman enemmän työtä ja aikaa, mutta palkitsee tarjoamalla moniulotteisen makuprofiilin, ilmavan rakenteen ja pitkän säilyvyyden. Toiseksi, leivät paistetaan kiviarinauuneissa. Lämpö johtuu kiviarinauunissa leipiin uunin pohjasta, jolloin leipä repeää paiston aikana kauniisti.


LEIPOMO JUUREN menestys ei lepää vain raaka-aineiden, reseptien ja uunien varassa – se elää leipurien hyppysissä ja arjen ahkeruudessa. Tiimimme koostuu leipomopäälliköistä ja leipureista, jotka rakastavat työtään. He heräävät ennen kukon laulua, jotta kaupan asiakkaat saisivat tuoretta leipää ostosreissuillaan. Leipomomme leviää paikkakunnalta toiselle, mutta haluamme säilyttää pienen yrityksen kulttuurin, jossa henkilökunta viihtyy ja tuo jatkuvasti uusia ideoita ja uutta näkökulmaa liiketoimintaan.
YHÄ TEHOKKAAMMAKSI muuttuvassa maailmassa Leipomo Juuri haluaa ajaa pienten käsityövaltaisten lähileipomoiden asiaa. Myymäläleipomomme ovat tämän päivän käsityöleipomoita, jotka työllistävät paikallisia ihmisiä. Ne myös suosivat lähellä tuotettuja raaka-aineita, kuten kotimaista viljaa, marjoja ja maitotuotteita, mikä tukee suomalaista maataloutta ja vähentää kuljetusten aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Leipien ja pullien ohella myös huippuluokan konditoriatuotteet on jatkossa tarkoitus tuoda yhä useampien ulottuville, kestävää suomalaista ruokakulttuuria rikastuttamaan.


"Tervetuloa osaksi tarinaamme. Nähdään Leipomo Juuren myymäläleipomossa."
Samuli Honkanen
leipurimestari
